Vandring på hög höjd

Då har det äntligen hänt! Jag har hikat med Hikingruppen på MIS. Jag har tidigare berättat om alla dessa grupper och aktiviteter som finns och MIS hiking är en av dem som träffas varje onsdag för att ge sig av på en tur.

Jag har länge velat ansluta mig till gruppen och testa på detta för att se om det är, som de säger, så underbart. Sagt och gjort, idag var det dags. Jag hade utrustningen, motivationen, nyfikenheten och tiden att faktiskt hänga på den här gången.

De flesta lämnar barn på skolan senast 9.00 så 9.10 lämnar vi skolan för vidare färd söderut mot Alperna. De brukar hitta turer max 1 timme bort och så får det inte ta för lång tid upp till toppen för att man sedan ska hinna ner igen för att vara tillbaka på skolan senast kl 15 då Junior school slutar.

Det innebär att turerna inte får vara för långa och så vill man ju gå på lite olika turer så att det inte blir tjatigt 🙂 , men det finns en hel del Alptoppar och turer att välja på 🙂

Hur tyckte jag att det var då? Jobbigt som attan!! Det var bara upp, upp, upp i över två timmar och det tar på benen och orken. Det kändes i kroppen som om man var ute på ett långpass i löparskorna. Det var bara det att man gick väldigt långsamt uppför och inte hade några löparskor på. Snubblar man eller tappar balansen så var det adjöss på vissa ställen. Är man ute och löper och snubblar slår man i backen, men här…..phu! Vill inte tänka tanken. Musklerna fick jobba på ett helt annat sätt och det kommer att kännas i kroppen imorgon.

Sen skulle man ju nedför också! Man skulle ju kunna tro att det är en enkel resa, men är det brant uppför så är det troligtvis brant nedför och då får benen jobba igen, men andra delar av benmusklerna. Nedför var i alla fall lättare och det krävs inget flås för att ta sig ner, bara hårt snörda skor så att man inte får blånaglar.

Jag är inte helt övertygad eller frälst över hikingen. I alla fall inte denna gång då det var en ganska tuff tur för en nybörjare. Jag kommer dock att ge det fler chanser. En vinterhike i snö måste man ju också prova 🙂 . Jag är ganska slutkörd efter dagens tur, men är lite nyfiken på mer.

Vill ni se lite bilder så finns de i bildgalleriet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *