Språkkurs – det går inte tillräckligt fort

Det är inte helt lätt detta med språkkursen. Det är roligt men det går inte tillräckligt fort fram, känner inte att det har hänt så mycket än på språkfronten, men det kanske det har?!

Språket verkar många gånger avgörande för att kunna få de jobb som jag tycker är intressanta och skulle passa mig så jag behöver verkligen få upp farten med tyskan.

Nu kör vi denna kurs fram till den 3 januari och sedan får jag se vad jag väljer för kurs. Jag vill köra något lite mer intensivt så att man känner att det går framåt. Eller så räcker det med att två kvällar i veckan bara att jag behöver en annan nivå på kursen.

Jag har en budget att spendera och det är väl bara att leta och se vilket alternativ som kan passa mig. Jag är ju inskriven som arbetssökande på Agentur für Arbeit så kanske de kan hjälpa till med bidrag till språkkurs? Man måste ju använda den hjälp och det stöd som erbjuds. Såg att de har kurser för utlänningar som söker jobb, men vet inte om det kan gälla mig då jag “endast” är arbetssökande och inte arbetslös, vilket de gör skillnad på här.

Bis bald!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *