WinterFest

Varje år ordnar skolan en Winter fest och så även i år.

Winter fest är en tillställning där alla, eller i alla fall de flesta, nationaliteter presenterar nationens klassiska  maträtter, sötsaker och drycker m.m.. Det innebar att vi svenskar sålde pepparkakor, glögg, köttbullar och lite annat smått och gott.

Man kunde också passa på att smaka på en massor olika rätter och godsaker från andra länder. Idag blev det asiatiskt för mig med vårrullar, smakade riktigt bra. Vi fick ta del av spontanuppträdande i form av en kör och även se när Ryssarna släppte loss och bjöd på lite rysk dans och kalinka…… jag har visst inte nämnt att det serverades alkoholhaltiga drycker också. 🙂  Ryssana erbjöd på vodka, Japanerna erbjöd Sake, Amerikanarna Eggnogg, Fransmännen vin, Svenskarna glögg osv….

Allt detta i skolans restaurang med intilliggande lokaler. Det grillades även korv på skolgården och så fanns det en liten kaffevagn för lite värmande kaffe för den som vill ha.

Det var väldigt mycket folk på liten yta och lite rörigt, men nu vet man mer vad Winter fest innebär och kan komma mer förberedd till näsa år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *