Hemma igen

Sitter nerbäddad i soffan och reflekterar efter en fantastisk bra julhelg, ja bortsett från magsjuka vill säga. Det tog ju några dagar att återhämta sig från den men det har varit himla bra i alla fall.

Vi besökte julmarknaden i Vipitena/Stertzing. Liten men väldigt mysig. Hotellet har ju bjudit på bra aktiviteter då de hade både inomhus och utomhus pool och klättervägg. Det fanns även gym, men det provade vi inte samt möjlighet till att hyra cyklar, men det var det inte riktigt säsong för. Kort och gott fanns ett bra utbud. Bara ett par kilometer från hotellet kunde vi hyra skidutrustning och ta linbanan upp på Rosskopf för lite skidåkning en av dagarna.

Måste bara berätta mer om hotellet! Det drivs av familjen Messer som alltid var på plats. De gjorde allt från att ta emot och eskortera oss till vårt rum till att servera frukost eller middag på kvällen. De var där på morgonen på frukosten och de fanns vid baren på kvällen efter middagen. Snacka om att jobba dygnet runt! De första dagarna var lugna och sköna då vi inte var så många som bodde på hotellen, men många anlände på juldagen. Hotellet bjöd på 4-5 rätters middag varje kväll och de hade full kontroll på vad som skulle serveras, då vi vid frukost fick middagsmenyn serverad och vi fick välja på olika alternativ eller om vi helt ville välja bort någon av rätterna. När vi anlände till middagen så hade vi vårt eget bord med vår meny på bordet, om vi nu skulle ha glömt :).

På julafton fick alla gäster en julklapp vid middagen i form av en väska fylld med produkter från lokala producenter bl a vin, honung, weinglümugg med Vipiteno som motiv m.m.  Julafton var inte den stora dagen där utan det var på juldagen och annandagen som det bjöds på 5-rätters italiensk gourmé. Det bjöds på mousserande vin till förrätten på juldagen.

En detalj som överraskade oss var att om vi hade beställt en flaska vatten ena kvällen så sparade de den till kvällen efter. Kändes bra att de inte vill mjölka sina gäster att betala så mycket dricka som möjligt utan även en halv flaska vin som vi hade kvar sparade de och plockade fram till middagen kvällen efter.

På eftermiddagarna bjöds det på italiensk snacks i form av torkad skicka och andra läckerheter i baren för de som ville ha.

Hotellägarna hade en hund så självklart var hundar välkomna. De hade även en katt som man fick möjligheten att gosa med.

Vi avslutade vårt besök på Sporthotel Zoll med att klättra på klätterväggen innan det bar av hemåt genom Brennerpasset med fin utsikt. På vägen ner till Italien kom vi iväg så sent så det hann bli mörkt, så vi såg inte så mycket, men nu hade vi strålande sol.

Nu börjar förberedelserna inför vårt besök som kommer om två dagar.

Bilder från vår resa hittar ni inom kort under Resor och utflykter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *