Är det jobb på gång!??

I slutet av oktober eller i början av november var jag på intervju på ett företag som jobbar med krav och test. Det var inte en intervju för en anställning utan en intervju för att lära känna varandra. Ja, de hade ju nobbat mig en gång redan då jag inte talade flytande tyska. De kontaktade mig för en lära-känna-intervju som resulterade i att de skulle höra av sig ifall de hittade en kund som inte behövde tysktalande konsult eller så skulle jag höra av mig när jag var redo för en intervju på tyska…..

Hur som helst så blev jag kontaktad av dem igen några dagar före jul. De vill träffa mig igen. När de under ett möte sett tillbaka på året som varit, och när de kom till rekrytering, så kom de fram till att jag var deras största “regret” när det gällde rekryteringen, dvs de ångrade sig att de inte hade gått vidare med mig från början, så de kontaktade mig igen.

Under tiden hade jag tagit beslutet att inte söka så mycket jobb utan fokusera på att hitta en bra tyskakurs som jag kände passade mitt behov och min situation. Sagt och gjort, jag hittade en kurs på halvtid och jag kommer då att läsa måndag till fredag 9-12.30. Detta kommer jag att göra under max tre månader med den budget som jag har nu, med start på måndag den 9 januari.

Jag har även försökt att få stöd från Agentur für Arbeit och de bidrar inte med pengar för nybörjarnivåer. Nu kom deras svar så sent så jag hade redan arrangerat för Leifs arbetsgivare att betala för min språkkurs. Nu är jag inte helt nybörjare och har blivit anmäld till en kurs på B1 nivå enligt CEF (Common European Framework) hade deras svar kommit tidigare så hade jag kanske utnyttjat arbetsförmedlingens stöd istället för Lindes. Jag drar väl igång med kursen och ser hur det går. Behöver jag mer tid än dessa tre månader så får jag väl försöka utnyttja möjligheten med Agentur für Arbeit.

Första steget just nu är att träffa detta företag igen och se om de är villiga att ge mig något erbjudande om jobb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *