Julen har städats bort och nytt år har det blivit

Nu har vi städat ur julen! Så skönt att bli av med alla tomtar, som faktiskt inte var så många i år. Julgranen har kastats ut och julstjärnorna (blommorna) åker snart i komposten.

Julen har inte varit en jul i vanlig ordning i år, men den har varit riktigt bra i alla fall. Har njutit av att få vara lite mer aktiv än att bara sitta och äta…även om det har ätits en hel del också 🙂 . Kan bli så att det blir tradition att resa bort under julen. Det har ju varit så skönt att slippa laga mat och ta hand om disken 🙂 .

Nu har det blivit nytt år och tiden bara flyger iväg. Imorgon är det 5 månader sedan vi flyttade till München. Vi har hunnit med massor under den tiden måste jag säga. Håller vi det här tempot så kommer vi att hinna uppleva massor på vårt äventyr. Det som jag är lite besviken på är att jag inte har lärt mig så mycket tyska som jag hade önskat. Jag blir ju inte utsatt för det tyska språket i vardagen mer än när jag går och handlar. Visst förstår jag mer och mer men har fortfarande för lätt för att gå över till engelskan så fort det är mer än en mening som ska sägas. Nu är jag i alla fall anmäld till en intensiv kurs i tyska som börjar på måndag. Jag kommer att studera tyska måndag till fredag mellan 9 – 12.30 så något ska jag väl lära mig!! Nu låter det kanske som om jag inte kan någon tyska alls, men det kan jag. Det är bara det att jag har svårt att prata tyska, men ofta förstår jag när de pratar med mig….om de inte talar för snabbt. Lättast är det att läsa och förstå, så det är den svenska tunghäftan som måste släppa 🙂 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *