Våra gäster har kommit och gått

Våra kära grannar från Kumla har varit här och hälsat på. Det har varit jättetrevligt!! Meya har vuxit och blivit så stor. Det var längesedan man hade så små barn i hushållet 🙂 . Ser fram emot den dagen man blir mormor, men det får gärna dröja minst 10 år till 🙂

20161229_125431
Ett kärt återseende efter nästan 5 månaders väntan.

 

Passade på att spana in lite sportkändisar när vi ändå var på flygplatsen 🙂

Landslaget i längdskidor på väg till Tour de Ski via München.

20161229_130701

20161229_130708

När det var dags att ge sig av hemåt tog grabbarna bilen med väskor och några av oss tjejer tog S-bahn eftersom vi inte hade lyckats få tag på någon bilbarnstol. Det tar en timme från flygplatsen hem till oss men linjen går hela vägen så man behöver inte byta, vilken är himla smidigt.

20161229_132407  20161229_132349

När vi har gäster här passar vi på att turista lite. Vi testar på de typiska Bayerska restaurangerna, Hofbräuhaus, Agustiner osv. Trodde vi skulle få en schnitzel på vår lokala Biergarten men den var stängd den kvällen vi ville äta där så vi fick ta nästa lokala hak som är China city. Där var det i alla fall öppet, till Amandas lycka, men de serverar inte schnitzel. Ja, ja, vi blev mätta och belåtna i alla fall och det är faktiskt god mat, men jag var lite besviken på att det inte blev någon schnitzel 🙂 .

På Nyårsafton sprang grabbarna 10 km Silvesterlauf i Olympiaparken. Det var tänkt att vi damer också skulle springa men eftersom jag hade varit förkyld och magsjuk hoppade jag över loppet denna gång. Vi har fått lite kyligare väder nu så Olympiaparken befann sig i en skrud av frost, vackert!

20161231_121418
Mitt i bild ser ni olympiaberget som är den högsta punken i parken och kanske till och med i hela Munchen. En dag som denna är utsikten fantastisk!! Troligtvis såg de hela vägen till Alperna, men det är bara vad jag tror. Vi var inte uppe på berget idag utan fokus var att springa 10 km

 

20170101_000948
Gott Nytt År!!!

 

Resultatet av alla smällare såg vi dagen efter när vi tog en promenad i området…….såg inte bra ut….

20170101_132530

Hoppades nästan att de skulle komma ut och städa upp efter sig dagen efter….men det hände aldrig. 🙁 Dagarna efter kom snön och plogbilen och spred ut det över större delar av gatan i stället.

För övrigt blev det några turer till de centrala delarna av München och Marienplatz för lite klockspel i Rådhustornet, ett besök på Viktualienmarkt, en titt i en av alla kyrkor, shopping och trängas lite med alla människor. Vi hade planerat en resa söderut mot Alperna, men just den dagen vi hade planerat att åka dit var det sämre väder och då försvinner hela vitsen med att åka till Alperna för utsiktens skull, så det sparar vi till nästa gång.

Tack kära grannar för att ni ville komma och hälsa på och fira Nyår här i München. Ser fram emot nästa gång vi ses 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *