Ny skola och ny tyskakurs

Jag har ju börjat läsa tyska på halvtid vid en ny skola här i München, Inlingua. Nu kommer jag att läsa tyska varje dag mellan 9-12:30 istället för att läsa två kvällar i veckan mellan 18:30-20:45.

Jag har hoppat upp några pinnar och avancerat i nivå också. Den första kursen jag läste har varit lite enkel men bra att börja med. Nu har man ju hört språket en del och börjar fatta galoppen så nu höjer vi nivån och ökar tempot för att nå lite framsteg på språkfronten. Jag har gjort tester för att se vilken nivå jag borde ligga på för att hamna mer rätt i svårighetsgrad.

Det känns mycket bättre på denna skola i den klass jag börjat. Vi är 6 st just nu, men får en ny elev till nästa vecka. Deltagarna är från Spanien, Italien, Serbien, Ungern, Korea och så jag från Sverige. Jag är den som är ny i gruppen, resten har läst tillsammans tidigare på lägre nivå.

Det är en grupp som består av mest tjejer i blandade åldrar samt en man i min ålder som dessutom har sina barn på MIS. Det börjar en herre till nästa vecka. Eftersom gruppen har läst tillsammans tidigare så känner de självklart varandra sedan tidigare, så stämningen i gruppen är mycket trevlig och pratsam, vilket är bra. Dessutom så finns det de som inte kan engelska så man tvingas att prata tyska och det är ju alldeles utmärkt för det är ju därför jag går kursen. Tyvärr har jag alldeles för lätt för att gå över till engelska så fort det blir lite svårt, men det kan jag inte göra här, utan det är bara att traggla vidare på den tyska man kan. Det roliga är att vi ändå förstår varandra ganska bra trots bristande tyska kunskaper 🙂 Vi hjälper varandra att fylla i de ord som saknas helt enkelt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *