En bra svensk vinter

Så kallt som vi har haft det här den senaste tiden har man inte haft på 7 år. Dvs minusgrader på alla dygnets timmar i flera dagar. Dessutom har vi ganska mycket snö, men vägarna börjar “torka” upp och i dag sken solen igen efter snöande till och från i några dagar. I mina ögon har vi en bra svensk vinter här just nu. Lagom med snö och 5 till 10 minusgrader, perfekt, om man tycket om vintern vill säga. Jag har nått någon slags märklig acceptans för detta med snö och skidor. Jag brukar drömma om sol och bad, men det är inte så tokigt med en bra vinter.

Vi hade tänkt åka skidor till helgen. Vi hade tänkt åka ner mot Garmisch-Partenkirchen men det ska bli fint väder vilket innebär MASSOR med folk och dessutom är det Världskuppen i skidåkning där i helgen. Kanske ställer oss vid sidan om och tittar på dem åker skidor istället 🙂

2 comments on En bra svensk vinter

  1. Eller så ställer ni upp i världscupen å tar några åk ?…
    Kul med snö å vinter all fall.
    Här i Svedala i Närke där jag bor är det plus å slask ??

    1. Vintern är faktiskt perfekt. Lite kall just nu o jag ska vara kritisk. Alla pratar om att de ska åka skidor i helgen, men samtidigt hur man ska undvika att resa till Garmisch-Partenkirchen. Vi kanske avvaktar till nästa helg tros allt.
      Fick dessutom höra av grannen att de är helgdag i norra Tyskland så det finns för extra mycket bilar på vägarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *