Jag har fått jobb!!

Ja, det tog 6 månader men nu har jag fått en anställning 🙂 .

Företaget heter QualityMinds och jobbar med krav och test av IT-lösningar. Jag kommer att jobba som konsult inom Requirements Engineering, låter fint, eller hur? 🙂

Efter min intervjumaraton i fredags den 27 januari, så hade jag en bra känsla in kroppen att det skulle gå bra. På måndagen ringde de och sa att de ville anställa mig. Nu var det bara en person kvar som de ville att jag skulle träffa och det var CFO för företaget. Just dagen för den sista “intervjun” och löneförhandling var VD och CFO i Nürnberg, där det finns ett kontor till, så vi hade en videokonferens från kontoret här i München.

Det känns som ett jättesunt företag med bra värderingar och de är roliga och trevliga och man känner sig väldigt välkommen in i “gänget”, men så är det ju detta med lön…. De frågar mig vad jag vill ha för lön och då är det ju inte helt lätt att bara slänga ur sig en summa, man vill ju inte få för lite betalt och inte vara för fräck och begära för mycket heller?! Jag hade försökt att hitta hur marknaden ser ut här och hur löneläget är, men det var mycket av en gissning så jag hade tagit fram ett lönespann med det lägsta jag kunde acceptera och det högsta som jag vågade begära för min roll utan att vara girig. Viktigaste känner jag är att man inte går in med för låg lön samtidigt som hög lön innebär höga förväntningar och jag är ute på främmande mark just nu 🙂 .

Det visade sig i alla fall att mitt lönespann stämde överens med verkligheten och vi kom överens på den övre delen av lönespannet.

Normalt hemma i Sverige är att man en årlig lönerevision. Det verkar vara lite annorlunda på detta företaget då det inte är någon årlig revision utan man förhandlar ny lön när det är lämpligt och lönebilden är helt individuell så man verkar inte gå på några procent som ska fördelas. Problemet med en för låg ingångslön och procentuell fördelning är att man aldrig “kommer ifatt”, men här verkar man tänka annorlunda. Framtiden får utvisa vad det innebär.

Det har känts bättre och bättre varje gång jag träffar och pratar med dessa människor och jag börjar se fram emot den dagen jag börjar, den 15 mars. Tidigare har jag ju varit lite “tveksam” eftersom jag har trivts bra som hemmafru trots allt….

Jag kommer att jobba halvtid tills vi hittar ett projekt för mig, vilket innebär att jag kommer att  fortsätta med mina tyskalektioner ett tag till framöver. De verkar dessutom ha ett antal projekt som de tror att jag kan börja med så jag känner mig trygg i att jag kommer att hitta ett roligt uppdrag.

Det här kommer att bli spännande och det känns himla bra att få tjäna lite egna pengar 🙂

Snart är ekorrhjulet igång igen….

2 comments on Jag har fått jobb!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *