Vårkvitter

Våren har varit här några veckor och det är mysigt när det börjar blomma och träd och buskar börja grönska. Men så är det detta med fågelkvitter…..jättemysigt på dagarna när solen skiner och man är ute och promenerar eller tar en kaffe på en uteservering eller bara har fönstret öppet…..ni vet vad jag menar.

Vi har, trots våran lilla trädgårdsplätt, ett rikt djurliv. Framförallt är det fåglar, Stare, Koltrast och Hackspett. Hackesetten gör inte så mycket liv ifrån sig, men Stararna och Koltrasten!! Trodde inte att de kunde föra så mycket liv! Staren “bråkar” och för ett kraxande oväsen. Fattade först inte vad det var för något, men det låter för djävligt.

Koltrasten däremot, sjunger ju sååå fantastiskt. Brukade tycka att det var så himla trevligt med Koltrasten som sällskap, när man nu av någon anledning var tvungen att gå upp innan solen gått upp och det ända man hörde ute var just Koltrasten som satt på en taknock någonstans och sjöng…..

Nu är det mer öronproppar som gäller. De sjunger banne mig hela natten tills solen går upp och vi får ibland stänga fönstret för att få lugn och ro att sova!!! Hur blev det så?!

Jag är van att se någon enstaka Stare och Koltrast, men jag tror vi har en koloni av vardera i området så det blir lite mer än bara enstaka. På tidig höst kunde ni läsa i bloggen om att fåglarna (Starar)stökar till på framsidan av huset då de sprätter upp grus och “mossa” som växer mellan stenplattorna för att leta efter vad-de-nu-letar-efter. Man fick gå ut och sopa varje dag ett tag.

Det börjar ju bli lite varmare här nu så man hoppas att fåglarna lugnar ner sig så att man mer fridfullt kan sova med fönstret öppet på natten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *