Tack för att vi fick snylta på er

Det var bråda tider hemma i Sverige, Kumla och Motala. Schemat var späckat och det fanns inte många luckor för spontana aktiviteter. Tack släkt och vänner för att vi fick snylta lite på er 🙂

Fredag – Vi flög från München vid 11 på förmiddagen, var framma i Kumla runt 17 för att lämna väskor hos Lasse och Ingela som vi skulle sova hos. Sedan åkte Becca och jag och köpte pizza för att sedan göra ett överraskningsbesök hos Rebeccas vän Oskar. Förvånade miner fick vi allt se 🙂

Lördag – Nästa överraskningsbesök för Rebecca hos Noowa på morgonkvisten innan påsklunchen. Hon hade på känn att vi skulle komma då Rebecca hade frågat mer än en gång vad hon skulle göra på påsklovet 🙂 Hon blev självklart väldigt glad och det fick hänga ett tag medans jag cruisade Kumla 🙂 . Jag handlade lite prylar på ICA Maxi som skulle med tillbaka och sedan handlade jag lite på ICA Profilen av det som inte fanns på Maxi. Det tar ju inte så lång tid att ta sig runt Kumla. Svängde förbi gamla grannar, som visade sig inte vara hemma, men fick träffa andra grannar istället och pratade en liten stund med dem. Sedan var det påsklunch med tjocka släkten. Trevligt att uppdatera sig lite, men känslan var ändå som om man aldrig lämnat Kumla. På kvällen bar det av till grannarna Ammie och Patrik på middag, trevligt 🙂 Fick mysa lite med vår gamla katt Stella när vi var där. Hon är så fin och verkar trivas så himla bra, vilket gör mig väldigt glad 🙂 .

Söndag – Nu bar det av till Motala för lunch hos Syrran innan hon skulle börja jobba på kvällen. De hade samlat hela familjen vilket var roligt, då det var längesedan man träffade Simon. Det bjöds på god mat och efterrätt innan det bar av till Anna och Anders där vi skulle övernatta. Här bjöds på middag “go-dricka” och trevligt sällskap. Tiden gick väldigt fort och helt plötsligt var klockan 2.30 och vi var verkligen tvungna att lägga oss då vi skulle vidare dagen efter.

Måndag – Avfärd mot Kumla igen för lunch hos farmor Kerstin. Lite lugnare nu när inte hela släkten är samlad på ett ställe. Under veckan hade vi bestämt att Becca skulle sova hos Noowa och sedan följa med henne till skolan. Men innan vi släppte av henne hos Noowa på kvällen så hann vi med ett besök hemma och en middag på Indigo med större delen av familjen Ivarsson, skitkul att ses!

Leffe och Amanda var bara med en kort stund då Amanda skulle vidare och hälsa på Elsa som suttit i bilen på väg hem från Umeå (tror jag det var) större delen av dagen.

Tisdag – Efter en god natts sömn var det dags för en massage hos Ingela. Hade verkligen sett fram emot det då vi inte “hittat” eller försökt leta efter någon massör här i München. Efter massage blev det avfärd in till Örebro för att träffa gamla kollegor på Knowit. Jättetrevligt att få prata loss med lite kollegor 🙂 . Jag trivdes väldigt bra på Knowit och är så glad att jag har hittat “mitt Knowit” i QualityMinds här i München.

Efter besöket på Knowit tog jag bussen till Mariebergs köpcentrum för att  möta upp familjen. Bussen kördes av en av våra gamla grannar som är busschaufför och fick en liten stund att prata med honom också. Ett av målen med Mariebergsbesöket var att köpa en ny laptop. Ville köpa laptop i Sverige eftersom jag ville ha ett svenskt tangentbord och så blev det.

Efter lite shopping bar det av till det nya stället Jump tillsammans med Oskar och Noowa. Jump bjuder på mycket skoj i trampolinväg 🙂 . Nu fick det vara slut med flängandet runt till allt och alla, men som sista besök ville vi hälsa på gammel-farmor som snart blir 98 år. Det är fortfarande krut i gumman och visst tror jag att hon kommer att nå 3-siffrigt bara hon får hålla sig frisk. Becca följde istället med Oskar och Noowa de sista timmarna.

Efter besöket hos gammel-farmor var det dags att ge sig av hemåt för att packa och greja. Självklart blev det jobbigt för Rebecca att skiljas från sina vänner som hon har haft så roligt med de sista dagarna. Men livet går vidare….

Onsdag – Vaknade i lagom tid, åt frukost och packade det sista innan vi gav oss av mot Stockholm och Arlanda. Vi flög kl 12.45 och vi satt hemma i soffan och pustade ut vid 16.45. Vi hann till och med handla och fylla på matförråden, packa upp och börja tvätta, titta några avsnitt på en serie som vi följer på Netflix innan det var dags att lägga sig. Torsdag innebar arbetsdag för mig och Leif men barnen har fortfarande några dagar kvar att njuta av ledighet.

Resan till Kumla har fyllt sitt syfte. Barnen fick träffa sina vänner och vi fick känna på hur det var att komma hem till Kumla igen….det var inget märkvärdigt om man ska vara helt ärlig. Vi har ingen direkt hemlängtan utan den längtan som finns är efter vänner, inte just Sverige. Vi tror att det kommer att dröja innan vi kommer till Sverige igen, men ni är välkomna att komma och hälsa på oss 🙂

2 comments on Tack för att vi fick snylta på er

  1. Det var såååå kul å mysigt att träffa er alla. Räkna med ett å annat besök från oss framöver.❤❤.
    Kram på er…
    Ps: äntligen något att läsa på kvällarna igen??

    1. Hmmm….det har varit lite si och så med skrivandet ett tag, men nu kanske det börja hända något igen. 🙂
      Det var himla kul att träffa er också. Ni är välkomna och hälsa på, vill ni inte umgås med oss så finns det i alla fall boende 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *