Ingen mer tyskakurs

Nu har jag tagit en paus på tyskakursen och jag tror inte att jag går tillbaka. Jag får så bra stöd på jobbet när det gäller att prata, korrigera vad och hur jag säger och även när jag skriver så hjälper de till att rätta mig när det passar.

Försöker gå igenom alla mina anteckningar och jag har köpt ett par grammatikböcker med övningar som jag jobbar med, dock inte så ofta och så mycket som jag önskade mig.

Det slår mig ändå ibland hur bra det går. Jag förstår så mycket mer nu, men jag har en barriär när det gäller att prata. Man vill vara så korrekt som möjligt och det vet jag att jag inte är…..

Jag tuffar på och hoppas vara “flytande” i språket om ett halvår eller så.

Även om jag inte går på kursen längre så träffar jag mina kurskamrater på lunch då och då. Det är ju inte en “fast” klass utan det rör på sig, några lämnar och några kommer till men det finns en stomme som har varit i klassen sedan September och som planerar att gå några månader till. Snart kommer den nog att luckra upp sig och då hoppas jag att vi kan träffas i andra former.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *