Sommarsemester

Här slutar barnen skolan den 30 juni. Den tyska skolan slutar inte förrän den 28 Juli, tror jag det var. Våra barn har 6 veckors ledighet och de tyska barnen börjar i skolan i mitten av September så det blir väl runt 6 veckor det också.

Det som är lite annorlunda här är att den huvudsakliga semestern/sommarperioden infaller i Augusti och vi är ju vana med Juli. Nu kommer vi ju att vara lediga en hel del i Juli medans den tyska skolan fortfarande går i skolan och det hoppas jag innebär att det är lite lugnare vid baden, på hotellen då vi tänkt resa osv. vi får väl se.

Semestern i år blir inte som andra år då vi inte kommer ha någon längre tid med ledighet. Vi har bestämt oss för att jobba 2-3 dagar i veckan och sedan långhelger som vi gör utflykter på. De två sista veckorna i Juli tror jag vi kommer att vara helt lediga men de övriga 4 som barnen har sommarlov kör vi lite gott och blandat. Jag tror det kan funka bra och att barnen inte är ensamma hemma hela veckorna, då vi inte har möjlighet att ta ut så många semesterdagar med tanke på ledighet man vill ha senare i år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *