Amanda sov under stjärnorna

Ni som hängt med tidigare vet att 8:orna på skolan gör en 5 dagars resa till Arenthal i Italienska Alperna på hösten när de börjar skolan. Resan som gjordes i höstas fick ställas in efter två dagar pga utbrott av löss!! Blir fortfarande lite förbannad när man vet att det fanns förälder som skickade iväg sina barn med löss och med lusschampoo och trodde att det skulle räcka 🙁

Hur som helst så skulle barnen kompenseras och i veckan som var bar det av igen. Denna gång bara över en natt, där de fick vandra upp i bergen inte så långt från München och övernatta under stjärnorna.

Det var mycket protester till en början, då Amanda inte alls ville åka, men hon kom iväg.

Det bar av i buss för resa ca 45 minuter söderut och sedan följde en 5-6 timmars vandring innan det kom fram till “lägret”. Det fanns tält för de som ville sova inomhus, vilket verkade vara alla killar och någon av tjejerna. Amanda valde att sova utomhus under stjärnorna. Hon kom hem lite mer vuxen, ganska nöjd ändå med resan och mycket mycket trött. De somnade sent och vaknade så fort det ljusnade, dvs innan solen ens har visat sig. De fick säker 4-5 timmars sömn i alla fall, men jag har aldrig sett henne så trött 🙂

Som tur var så behövde de inte vandra hela vägen tillbaka till där de började utan de blev hämtade i närheten av där de slagit läger.

Är ändå glad att dessa möjligheter finns och att skolan arrangerar såna här saker. Det är ju inte alla förunnat att kunna göra detta och det är inte alla skolor som vill eller orkar arrangera det heller. Haken här är väl att det ingår i skolavgiften och har vi betalt för det så ska barnen får valuta för det också….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *