Familjer flyttar, nya familjer kommer hit

Det är vid den här tiden på året det sker en hel del rotation bland skolans elever och alla bekantskaper mellan familjerna på skolan.

Det är två svenska familjer som jag känner till som lämnar skolan. En familj flyttar tillbaka till Stockholm där de hade behållit sitt hus. Hela familjen flyttar inte tillbaka helt utan man och 3 barn flyttar tillbaka och fru som jobbar som överläkare kommer att pendla och, som jag har förstått det, jobba här i München 3 dagar i veckan.

En annan svenska familj flyttar till Chicago USA.

Två nya familjer har kommit hit. Känner inte till så mycket om dem än mer än att båda har barn i Junior school som är upp till 4:an. Ena familjen har kommit hit från Brasilien, men den andra familjen vet jag inte riktigt var de har flyttat in ifrån. Det kan eventuellt trilla in mer familjer under sommaren.

Det är ju detta med denna typ av liv som många av dessa familjer lever. Upp till 5 år på en plats, stad, land…. och sedan vidare. Hade ingen aning om detta liv innan vi kom till MIS.

På den svenska skolavslutningen satt jag och pratade med en av svenskarna som nu faktiskt har bott här i hela 5 år, sedan det yngsta barnet började 1:an. De börjar bli sugna på att flytta igen och vi pratade lite om vad har bott tidigare, vilket var en hel del platser. Kommer inte ihåg alla platser, men de har flyttat runt i säkert 15-18 år. De flyttade hit från USA. De har två barn men de har aldrig satt sin fot i en svensk skola och ja, de pratar flytande svenska utan brytning 🙂 . Vi kom också fram till att det är inte så vanligt att man börjar flytta runt med sin familj när barnen är så stora som våra. Ja, vad ska man säga, vissa familjer är lite sena i starten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *