Sommarminnen – snart hemma

Lichtenstein

Men vi ville checka av ett land till på våran lista av “besökta länder” så vi styrde kosan mot Lichtenstein. Detta lilla land “uppe i bergen” kan säkert vara en liten pärla när den visar en bättre sida än vad den gjorde när vi kom  dit. Vi kom från 34 grader varmt och landade i Lichtenstein som bara hade 14 grader….brrr… kan väl berätta att vi inte alls hade kläder med oss som passade dessa tempraturer 🙂

Så här kan det se ut när vi åker omkring…Becca nämner spontant vid ett tillfälle att hon får så ont i nacken när hon sover i bilen…..man fick svårt att hålla sig för skratt och då visade jag detta för henne 🙂

Hur som helst så var det fantastiskt fint att åka genom de Schweiziska alperna mot Lichtenstein. Otroligt vackert!

Vi följde temperaturen medans den sjönk mer och mer. Bottenläget landade på 11 grader. När man kommer från 34 så är det riktigt, riktigt kallt vill jag meddela 🙂

Framme i ett kallt och regnigt Lichtenstein där huvudstaden har hela 7000 invånare 🙂

Landet är verkligen omringat av bergstoppar och ytan är inte stor. Man kan hyra hela landet om man vill. Det finns de som har försökt, tror att det kan ha varit Snoop Doggy Dog som ville hyra landet för en videoinspelning, men gav dem för kort tidsfrist för att hinna arrangera för allt…om jag minns rätt.

Trötta efter lång bilresa och frusna utan varma kläder att ta på sig, var vi ändå ganska nöjda att snart vara hemma. Det blev en övernattning och pga att vi inte hade kläder efter väder så kunde vi inte utforska Lichtenstein mer än så här. Kanske en annan gång, då det bara ligger ett par timmar bort 🙂

Denna semesterresa har bjudit på extrem värme, bad, gamla städer, trånga gränder och helt fantastiska vyer och miljöer. Det har gett mersmak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *