Den årliga skandinavienträffen för familjer på skolan

Innan barnen börjar skolan så brukar Skandinaverna dra ihop ett litet evenemang på en större Biergarten här i krokarna, för att nya och gamla familjer ska få möjligheten att träffas och bekanta sig lite innan skolan drar igång. I år gick detta event av stapeln dagen innan skolan började, den 20 Augusti.

Det har kommit lite nya familjer och några har lämnat. Vi är ett ganska stort gäng med Svenskar i detta gäng och det verkar som om vi har blivit ännu fler.

Inga är nya expats…som vi var när vi kom, utan alla har kommit hit från andra länder, bl Brasilien, USA och Japan osv.

En av de svenska familjerna flyttade vidare med destination Chicago, en annan familj med vuxna, utflugna barn, flyttar till Huston.

Har inte full koll på vart alla kommer ifrån eller vart de är på väg, men 3 år, som de flesta expat kontrakt ligger på går fort och nu får man börja känna på hur familjerna rör på sig. Inget är liksom konstant, varje år någon ny familj eller någon som flyttar vidare.

Vet ju redan nu att fler familjer kommer att flytta efter detta skolår, som precis börjat, då deras 3 år kommit till ett slut. Ska inte glömma att det finns familjer som oss också, som har “lokala” kontrakt utan tidsbegränsning. Några av dessa har bott här i upp till 6 år, men det börjar klia i fingrarna för att man vill flytta vidare. Andra familjer har bott här jättemånga år, varav då ena partnern är av tysk härkomst, medans andra familjer, bara har blivit kvar i alla dessa år.

Ja, det är en salig blandning av människor….och ett helt annat liv än vad vi har varit vana med tidigare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *