Varning för grodor

På sensommaren dyker det upp “varning för grodor” skyltar här i området. Vi förstod inte förra året vad det innebar med det blev vi varse i år.

Vi har en källarvåning och för att få dagsljus ner till rummen i källaren så bygger man nersänkta fönster med galler på marknivå. Förstår ni? Om inte så spelar det ingen roll. Hur som helst så vandrar grodor över våran tomt och trillar ner i dessa galler och hamnar då i denna fälla där de inte kan ta sig här ifrån. Då går vi på grodjakt 🙂 .

De är sluga de små och det finns säkert några som vi inte sett för att de kryper in i springor mellan betong och grus, tråkigt för dem…..men vi fångade säkert runt 15-20 st i år som vi självklart släppte ut.

Grannen hade drabbats värre av någon anledning så hon fick plocka kanske 40-50 grodor.

Till nästa år tror jag att vi täcker över gallren till detta ljusinsläpp till källaren så får vi använda lampor helt enkelt under en period när det behövs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *