Oktoberfest

Oktoberfest är i full gång och det märks. Alla (ok inte alla) springer omkring i sina Trachten (Dirndl och Lederhosen). Förra året när jag såg det kunde jag knappt hålla mig för skratt, men nu har jag vant mig och vi har till och med skaffat egna Trachten 🙂 .

Tar sedan dit man kommer säger man ju så då gör vi väl det.

Denna kvällen var det tillsammans med mina kollegor som det skulle firas Oktoberfest. Vi var inte jättemånga men nedan en bild på några av mina kvinnliga kollegor….. Alla i Dirndl självklart.

Min arbetsgivare hade bokat ett bord på det “gamla” området Oide Wiesen. Vad jag har fått lära mig så är det originalplatsen för Oktoberfest, men den har växt i gigantiska proportioner sedan dess….för 180 år sedan eller så.

Det visade sig att det inte bara var det gamla området, det var området för de gamla 🙂 . Men ärligt talat så gjorde det inget, det var förhållandevis lugnt för att vara på Oktoberfest, men så var det ju jobb dagen efter också.

Observera att det ser lugnt och städat ut, alla sitter på sina platser.

På vägen hem på kvällningen försökte jag hitta Leffes telefon som han hade lyckat tappa bort och då passerade jag genom ett av tälten som är utanför Oide Wiesen och då såg det ut så här…..

Observera att ingen sitter på sina platser utan de står på bord och bänkar….ljudnivån är väldigt hög…eller så håller jag på att bli för gammal för sånt här 🙂

Den här kvällen var inte barnen med så vi ska tillbaka till Oktoberfest igen för att åka lie karuseller och titta på alla människor. Vi kommer att vara noga med att gå dit på dagen för det kan bli ganska “grisigt” på kvällen och barn är inte välkomna/tillåtna efter kl 20. Tack och lov för det.

Oktoberfest är en av världens största folkfester och hit kommer ca 3 miljoner människor under de 2,5 vecka det pågår. Första veckan i år hade de runt 600 000 besökare….helt galet!

För mig räcker det med ett besök då vi dricker “storöl”, men jag vet de som går ett antal gånger under den här perioden, men jag tror att halva anledningen är att få klä upp sig i sina Trachten 🙂

Jag fick lära mig att ska man på fest eller bröllop eller kalas eller något annat event så funkar det alltid med en Dirndl, du kan inte göra fel, alltid ett säkert kort om man inte vet vad man ska ha på sig. Och jag som tänkte ha denna klänning på Halloween 🙂 vilket jag inte bör nämna för de bayrare som bor här……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *