Kräftskiva på skandinaviskt vis

I år fick vi chansen att fira Kräftskiva…(säger man så?)

Det är en tradition som de skandinaviska familjerna på skolan har firat i några år. Gästerna består av en salig blandning av svenskar, finländare, danskar och någon norrman.

Det är en “halv-finsk” familj som står som värdar varje år. Det är lite av begränsat antal vuxna som får plats, så det är först till kvarn som gäller. Förra året fick vi chansen att gå efter ett återbud, men vi tackade nej då vi inte hade “landat” riktigt än. Men i år tog vi chansen att käka lite kräftor.

Festen startade med välkomstdrink kl 17 och sedan var det bara att öka. Det är inte helt lätt att hänga med finländarna när det ska snapsas. Det var intensivt i några timmar men sedan var allt över runt midnatt. Perfekt! Trevligt sällskap, gott att äta, härlig stämning, lagom mängd alkohol och ett avslut som inte blev alltför sent. Kan inte begära så mycket mer….kommer absolut att tacka ja till nästa års inbjudan också 🙂

Festvärden i kräftkostym….

Fördrinksmingel

Lite aktiviteter för barnen i form av pingis…..Ville testa lite själv också 🙂

God stämning med sång och nubbe.

Ser fram emot nästa år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *