Vi ska flytta!! :)

Ja, inte så jättelångt 🙂

För någon månad sedan, eller två, bestämde vi oss för att faktiskt försöka leta nytt boende närmare skolan, för att minska tiden som barnen reser till och från skolan. Leffe sa att vi flyttar om jag sköter allt jobb kring flytten, sagt och gjort, jag började leta 🙂 . Områdena/hålorna/förorter längre söder ut dvs Starnberg, Gauting, Pullach var av intresse. Pullach för att Leffe jobbar där, Gauting för att det är närmare skolan och utmed S-bahn som tar dem till skolan och Starnberg för det är ännu närmare skolan, ligger vid en sjö och närmare Alperna.

Började leta och hittade lite hus som var av intresse. Det är inte så stor omsättning på flyttandet just nu, utan högsäsong för flytt till och från Starnberg är först och främst mellan juni och augusti, fram för allt pga alla MIS som flyttar in och ut ur Starnberg.

Vi har faktiskt bara varit och tittat på två hus, men vi hade ett tredje som vi ville titta på. Det första huset var bra läge men planlösningen var inte helt ok, så det blev ett nej. Andra huset som vi ville titta på “försvann” när vi var på semester. Hyresvärden lovade bort huset innan vi ens hann titta på det. Det tredje huset kändes jättebra. Vi var där och tittade och kände direkt att det passade oss.

Bara för att vi var först att kontakta hyresvärden, första att titta på huset och ville ha det, innebär inte att vi kommer att få det. Det är upp till hyresvärden att välja den hyresgäst som det tror passar eller får gott intryck av. Denna dag då vi var och tittade på huset var det även ett äldre par som skulle komma efter oss. Att vi fick kontraktet berodde på att vi var en barnfamilj. De ville ha en barnfamilj i huset :)….och självklart för att vi kan vara så himla trevliga 🙂 .

Vad det kostar att hyra hus ska vi inte prata om, men med denna flytt kommer vi närmare skolan, bergen, många av barnens kompisar, får ett större boende (totalt 240 kvadrat 🙂 ) och betalar bara ca 300 Euro mer….ett riktigt kap :). Så nu har vi även sagt upp vårt nuvarande kontrakt och flytten går den 15 februari 🙂 . Skulle kunna flytta redan imorgon om jag fick 🙂

När vi flyttar har vi ca 30 minuter till Garmisch Partenkirchen, så alla skidsugna vänner och bekanta  är välkomna att utnyttja vårt “nya” hus för att komma närma bergen utan att spendera pengar på boendet 🙂 . Vi har gott om plats och upp till 6 extra sovplatser.

2 comments on Vi ska flytta!! :)

  1. Vi flyttar PÅ sportlovet! Har inte koll på när ni har lov men jag tror att det är samtidigt som vi har lov. Vi kommer nog att köra flyttlasset den 16 februari. När har ni lov?
    Hade ni tänkt komma neråt 🙂 ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *