Höftproblem del 3

Var tillbaka hos Dr Bader i torsdags och vi tittade lite på bilderna från magnetröntgen tillsammans. Han förklarade att det inte hittade något konstigt mer än inflammationen i höften. Vi pratade om vilka olika alternativ som fanns för att råda bot på detta, för det är han säker på att han kommer att göra, och en av dem är att ge en kortison spruta, en annan är sjukgymnastik, bla bla bla.

Blev varnad om farorna vad gäller spruta, för han måste berätta förklarade han. SJukgymnastik har jag gjort förr och nu var jag så trött på att ha konstant ont i höften så det hela slutade med att jag fick en spruta i höften.

Det gjorde inte ont, utan var mest obehagligt.

Idag, två dagar senare, känns det redan bättre, men han sa att det kunde ta upp till 3-4 dagar innan jag skulle känna effekten av sprutan. Han poängterade dock att jag inte fick ge mig ut på något långpass bara för att höften kändes bra. Får hålla igen lite i upp till 4 veckor.

Även om jag fick sprutan så har jag kontaktat en sjukgymnast för att få lite “behandling”. Efter 5-6 behandlingar ska jag tillbaka till Dr Bader för en koll till……och kanske en spruta till.

Det är sååååå annorlunda med detta är att jag själv får hålla reda på mina remisser, papper, röntgenbilder och foton från magnetröntgen….och dessutom sköta tidsbokningarna på de olika instanserna. Visserligen så har jag inte stött på någon lång väntetid någonstans……än. Men med tanke på att det finns läkarmottagningar av diverse slag i varje gatuhörn så vet man ju inte vilka som är duktiga och värda att besöka.

För att komma till en sjukgymnast som specialiserar sig på idrottsskador så frågade jag helt enkelt råd vem jag skulle besöka och fick en rekommendation. Har skickat mail om tid och väntar på svar från kliniken. Svarar inte denna så tar jag väl en annan…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *