Julmarknad

Nu har vi varit på första julmarknaden för i år. Vi besökte julmarknaden vid Marienplatz inne i centrum. Massor av folk var det och lite kyligt. Tyckte att det skulle bli mer julstämning om det började snöa lite…..och vips så börjar det att snöa 🙂 . Kanske inte direkt, men efter några  minuter.

Julmarknader här är inte som hemma. Här är fokus att dricka Glüwein och äta currywurst, eller alla möjliga korvar av olika slag…. och så kanske man kan handla lite pynt eller så också, men framför allt är det mat och dryck som serveras i julbodarna. Korvarna serveras med fralla….här är det lite dåligt med korvbröd så det serveras 1-2 korvar i en Brötchen på Bayrisch, eller Semmel som det heter på vanlig tyska….eller var det tvärt om ?? Just här i Bayern fungerar dessa två ord, i öviga Tyskland….är det väl bara att testa och se hur de reagerar 🙂

Lite trevligt är det ändå så nästa vecka tar vi Tollwood, en av de större marknaderna som håller till på Wiesen där de har Oktoberfest i veckorna tre i skiftet september och oktober. Vet inte om denna julmarknad täcker hela området, men det ska bli roligt att se. Mer kläder ska vi ta på oss i alla fall, för det har en förmåga att bli lite kyligt så fort det går ner mot nollan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *