Är våren på väg eller?

Förra året hade vi, enligt mig, en perfekt vinter. Snön kom, stannade i 4 veckor och sedan försvann den. Detta under perioden mellan början av januari till början av februari.

I år kan jag inte säga att vi har haft en perfekt vinter….vi har knappt haft snö alls. Den snö som har fallit har stannat någon dag eller så. Exempel på temperaturer: vad sägs om 12 grader på nyårsafton, 14 grader så här i slutet av januari. Inte många minusgrader alls i sikte dagtid i år. Nu kan det ju kvitta med snö. Nu kan de som vill ha snö åka till Alperna om de vill rulla i snön eller åka skidor.

Härom dagen var det vårkänslor i luften, solen sken, fåglarna kvittrade och det var “varmt” i luften. Lite tidigt kanske, men vad gör det? Våren är alltid välkommen, det är det som är en av de positiva sakerna med att bo lite längre söder ut….den varma säsongen är lite längre och det är inte så mörkt under vinterperioden. Solen går ner som tidigast vid 16:30….det är inte mörkt kl 15.

Å andra sidan så är det inte heller ljust så länge på kvällarna under sommarperioden, men vad gör det när den varma perioden är så mycket längre än den svenska sommaren…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *