Måste förbättra min tyska…

När min arbetsgivare anställde mig så gjorde man en liten chansning eftersom jag var de första person som de anställt som inte talade tyska, ja inte flytande i alla fall.

Dealen var att jag skulle lära mig språket så fort som möjligt eftersom vi inte var säkra på hur det skulle gå att hitta ett engelskspråkigt projekt till mig. Nu gick det ju ganska bra att hitta ett projekt, men det har inte gått lika bra med att lära mig språket. Visst har jag gjort vissa framsteg, men de har inte varit så stora sedan sommaren och jag har slappat till lite och inte ansträngt mig. Härom veckan påminde min teamlead mig om att jag inte riktigt hade hållit min del av dealen och var inte riktigt nöjd med mina framsteg, eller bristande framsteg, i det tyska språket. Jag blev helt sonika ombedd att börja ta lektioner i tyska igen. Suck! Ja, ja, jag vill ju lära mig språket så det är väl bara att ta tjuren vid hornen och ta lektioner igen……självklar på arbetstid och de står för kostnaden!!

Visst har jag sagt att jag har en suverän arbetsgivare 🙂

Jag börjar min konversationskurs den 1 mars. Mest bara en kurs i att bryta barriären att börja använda språket. Mycket  grammatik sitter där, resten hamnar på plats när man använder språket dagligen.

Kan också meddela att företaget, sedan de anställde mig, har anställt 7 personer till från olika länder som inte talar tyska……det vill säga betydligt sämre än mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *