Sämsta tänkbara service

Att tyskarna inte vet vad kundservice är har vi verkligen fått uppleva.

Hade förberett oss på att det skulle kunna bli strul på vägen, men vi var ändå ute i god tid…tyckte vi, tre veckor borde väl räcka, eller?!

Vi pratar om att flytta vårt abonnemang på Telecom, vår telefon, tv och internet leverantör. Telefon har det inte varit några problem med eftersom det är ett separat kontrakt osv, men detta med att koppla om Tv och internet till nya adressen var tydligen ingen lätt match för dem?!

De stängde av allt på gamla adressen precis enligt plan, men det var långt ifrån tillkopplat på den nya adressen….. 🙁

Det börjar med att vi kontaktar dem och undrar när det ska kopplas in, de svarar att de kan koppla in det tidigast den 1 mars och då hade vi flyttat den 16 februari. De påstod att vi borde ha fått information om detta när vi begärde flytten till nya adressen, men det hade vi inte fått.

Den första  mars kom och Leffe blev uppringd och frågad vilken adress det skulle kopplas till……de hade försökt koppla till den gamla adressen!? Hur klantig får man vara?! De sa att någon skulle ringa up oss då något inte stod rätt till. De ringde inte, utan vi fick ringa och tjata men fick aldrig något bra svar på vad som hade gått fel eller när det skulle bli tillrättat.

Leffe fick ett tips på jobbet om att man kan twittra om sitt missnöje så får man hjälp. Sagt och gjort Leffe blev snabbt kontaktad och äntligen började vi se något positivt hända. Vi fick tillgång till data så vi hade i alla fall internet, men fortfarande ingen TV. Efter flera veckor tjafs och tandagnisslan så fick vi i alla fall ett datum för inkoppling av tv och internet, men det tog 7 veckor!!

Här är man verkligen den lilla människan mot dessa företag….och ska väl tillägga att Telecom inte är de enda som saknar kundservice, många andra bolag har också mycket klagomål från sina kunder, men det känns som en liten tröst när man befinner sig i denna situation.

Jag har stött på god kundservice också, men konstigt nog där jag inte alls har förväntat mig det. Visst kommer ni ihåg soffan vi köpte, som sedan reades ut veckan efter. Jag gick tillbaka och klagade och fick priser reducerad innan soffan levererades. Det hade jag aldrig förväntat mig, men det var värt att försöka och denna gång gick det vägen.

I en annan post kommer jag att berätta om en till positiv erfarenhet så det är inte bara nattsvart men det är den dåliga servicen som suger musten ur en när det tar 7 veckor att få ordning på det.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *