Nu går jag kurs igen…

och inte viken kurs som helst, självklart en tyska kurs 🙂

Arbetsgivaren var inte riktigt nöjd med mina framsteg i tyska språket, så det skickar mig på kurs igen…på arbetstid som tur var.

Denna kurs fokuserar på konversation så inte så mycket grammatik. Det är en kurs för personer som har nått minst B1 nivå enligt någon Europeisk skala och jag ligger i den nedre skalan av B2 så det funkar bra.

Kursdeltagarna är de flesta hemmafruar, men vi har två arbetande män på kursen.

Anledningen för det flesta att delta i denna kurs, är att man inte får möjligheten att tala tillräckligt mycket tyska i vardagen. Är de hemmafruar så blir det mest modersmål hemma och för min del så pratar vi så mycket engelska på jobbet så även om jag inte är hemmafru så blir inte jag heller utsatt för så mycket tyska i vardagen….

Denna kurs är 1,5 timme i veckan här i Starnberg så jag har inte så lång restid till kursen 🙂

Deltagare på kursen har bott här i Tyskland i upp till 13 år……blir jag kvar så länge hoppas jag verkligen att jag är flytande i språket.

Må gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *