Svenskträff hos tandläkaren

Vi har ju hittat en jättegullig tandläkare här i München som hela familjen går hos. Hon täcker inte hela spektrat av behandlingar, men det gör de väl inte tandläkare hemma heller antar jag. Men hon löser alla “normala” behandlingar. Visst har jag väl berättat tidigare om att det finns läkare, tandläkare och andra typer av vårdkliniker i vartenda gatuhörn här?!

Jag var i alla fall hos henne i veckan för att göra upp en plan på vad som behöver åtgärdas vad gäller mina tänder och träffar bara svenskar på kliniken! Expats allihopa, med den gemensamma nämnaren att vi alla besöker samma svenska tandläkare 🙂 . Det är inte alltid man går till tandläkaren och blir presenterad för andra patienter 🙂 men det blev jag nu, samt att jag stötte ihop med en annan förälder på skolan.

Amanda är väl den som har fått flest behandlingar av henna, hela 6 tänder utdragna de senaste månaderna, men det har gått jättebra. Nu är alla tänder som skulle ut, ute, nästa steg är nog tandställning. Får väl berätta mer om det vid ett senare tillfälle.

Själv har jag skaffat klippkort hos henne och har en hel del som ska fixas. Vi började med ett besök hos tandhygienisten, sedan har vi fixa en trasig lagning. Efter det besöket blir det lite tuffare….men det orkar jag inte berätta om nu. Det är resultatet av två mindre bra jobb av tandläkare i Sverige som måste rättas till….och kostsamma sådana, men ja, ja, vad gör väl det om 100 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *