Becca är ute och reser

och hon har hunnit komma tillbaka 🙂

Förra året åkte de till Berchtesgaden i ett par nätter, vandrade i Kung Ludvigs (tror jag det var) fotspår, besökte saltgruvor osv. I år åkte de till Rothenburg och temat var lite annan historia, bl a besök på Kriminalmuseum en sen vandring på en “Nightsmans watch” osv. Alla resor har givetvis med skolarbetet att göra så det är inte mycket till nöje på resorna. Det ska tas bilder och anteckningar, sedan när de kommer tillbaka till skolan så blir det något slags förhör eller test. Ja, de lämnar inget åt slumpen utan de repeterar och pratar en hel del om resan innan det blir assessment på ämnet.

Det blir lite resor då och då. Det har varit lite lugnare för Amanda som fick avbryta sin resa förra året till Arenthal i Italien pga lössutbrott. Hon går ju i Senior school nu, så det finns inte så mycket tid till resande för hennes del verkar det som. Däremot så tar hon och hennes vänner cykeln och trampar runt en del på helgerna…… i alla fall de senaste två helgerna, får se om det upprepar sig.

Jag hade aldrig fått henne att cykla så långt som hon har gjort, så det är tur att hon har vänner som uppmuntrar till detta 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *