Det är inte bara vackert i bergen….

….det kan vara farligt också.

Visst har det hänt dödsolyckor på vandringslederna och jag kan förstå att det händer. Är man lite oförsiktig ibland på de mer tekniskt utmanande lederna så kan man lätt halka och göra sig……illa.

När jag var med kollegorna på Kaiserschmarrn Alm så bestämde vi oss för att ta en liten promenad…eftersom vi ändå inte kunde jobba pga dålig koppling 🙂

Vi kom inte långt innan vi möttes av en avspärrning som sa att man skulle undvika att passera avspärrningen…men det var inte förbjudet 🙂 Så vi gick vidare och kom en bit in på leden innan det tog stopp.

Vissa delar av lederna på Zugspitz är till exempel avstängda för tillfället och man kan lätt tänka att; det kan väl inte vara så farligt?! Men när jag fick se bilderna nedan så får man lite annan restpekt för avspärrningarna. Det finns en anledning till att det är avspärrat….

På bilderna ovan kan man se ett jordskred som har tagit med sig ca 20-30 meter av vandringsleden…det gick helt enkelt inte att komma längre.

På den övre bilden ser man även en grävskopa/avverkningsmasking som röjer träd, vars rotsystem är försvagade, för att förhindra att de börjar glida ner för branten. Bilderna visar inte hur illa det såg ut men jordskredet är säkert ca 1km långt och sträcker sig hela vägen ner till Partnach-klamm som är en riktig turistattraktion.

Hur fordonet står kvar på branten och hur den som som sitter i det kommer till och från sin arbetsplats fick vi absolut inget svar på……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *