Barnen kan behöva ett betyg i svenska…..

Det börjar dra ihop sig till skolavslutning och man börjar se tillbaka på året som har varit.

Det har varit bra! kort och gott.

Barnen presterar över förväntan och jag hoppas att även slutbetyget för denna årskurs följer samma trend. Om inte, vad gör väl det om hundra år 🙂

Det är ju ett betyg som de saknar och det är ju ett betyg i svenska!! Vet inte om barnen kommer att gå i svensk skola igen men det kanske finns intresse att läsa på svenskt universitet och då kan det bara bra med ett betyg i svenska.

När man pratar med andra svenska familjer så har det varit lite blandad lösning i ämnet. Någon har nog inte läst alls, för när det svenska språket skulle “testas av” så klarade man inte provet. Man har helt enkelt varit borta från Sverige lite för länge 🙂 . I det fall jag tänker på, så var det över 10 år. Med engelska som ett starkt andraspråk hamnade denna  person på universitet i Holland. Inte fy skam det heller…

Andra har läst in det svenska betyget på distans och en tredje variant är privatlärare, som då inte är gratis…men har man arbetsgivare som står för notan så blir det ju lite lättare. Tror dock inte att någon av våra arbetsgivare står för den notan.

Det är väl helt enkelt bara att sätta sig in i hur allt fungerar och planera in lite svenska lektioner på distans, framför allt för Amanda, med början till hösten. Och när man ändå håller på så får väl även Rebecca läsa in lite svenska på distans.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *