Här besöker barn barnläkaren till de fyller 18

Det finns husläkare och det finns barnläkare och en massa andra typer och läkare……

Visst har jag väl berättat att det finns läkarmottagningar i var och vartannat gatuhörn. Husläkare ska man ha…men det har vi inte skaffat än, då det inte har behövts. Jag har gått direkt på den typ av läkare som jag tror att jag har behövt behandling av, t ex ortoped. Sedan kan t ex ortopeden ge remiss till någon behandling, men kontakt och tidsbokning får man göra själv. Man får även hålla reda på alla journaler, röntgenplåtar osv. Här finns det ingen gemensam databas för patientinformation.

Vi har hittat en barnläkare! Men vi kommer nog att byta till nästa gång barnen behöver läkare. Blev rekommenderad denna barnläkare av en annan svensk familj med två yngre grabbar. Jag har två tonårs-tjejer…och det blev inte så bra som man hoppats. Bara åsynen av läkaren gav tjejerna ågren…..men har inte lyckas lista ut varför? Gammeldags frisyr…?!

Läkaren tog god tid på sig, pratade engelska och kunde rekommendera flera olika läkare för vidare behandling. Vi fick recept på en salva för Amandas ansikte, då hon har en släng av acne….och den blev då gratis. Vet inte vilka regler som gäller här än, men jag blir nog varse om vi behöver fler recept.

Men, vad vi inte tyckte om någon av oss, är att läkaren helt plötsligt slänger ur sig att Amanda har problem med vikten!? Vilket jag inte tycker att hon har….hon har barat råka ärva Nilsson-röven från Leffes sida 🙂 Det tror jag inte skulle hända i Sverige, eller?. Han sa det på ett bra sätt, men det tas inte alltid emot på rätt sätt och vi var där för att Amanda har problem med sin hud….

Rebecca har ont i sina fötter både nu och då och fick förklaring att det troligtvis är växtvärk….men jag har ju fått lära  mig att det inte finns något som heter växtvärk. Det är bara ett ord läkare använder för smärta hos barn som de inte kan förklara…

ja, ja, man lär sig nya saker varje dag 🙂

Jag kan i alla fall meddela att den salvan vi fick utskriven till Amanda faktiskt fungerar och det uppskattar Amanda 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *