På besök till Sverige…

Ja, nu har det tagit så där lång tid igen mellan inläggen, men det får väl vara så. Ibland går det helt enkelt lite längre tid mellan inläggen 🙂

Vi tog i alla fall bilen till Kiel och färjan över till Göteborg för att besöka släkt och vänner i Sverige. Vi hade aldrig tidigare bilat till Sverige….å andra sidan så har vi bara varit hemma en gång tidigare… :). Hur som helst så får vi väl se om det blir bil till Sverige någon mer gång?!? Visst funkade det bra men det tar lite lång tid. Vill man se mer ta bilen, vill man spara tid, tar man flyget helt enkelt.

Under vårt besök hann vi även med att fira Leffes farmor som fyllde 99 år. Nu er vi fram emot ett 100-års kalas nästa sommar så då kommer vi att besöka Sverige igen.

Det var varmt i Sverige vid vårt besök, men jag tror det blev ännu varmare när vi hade åkt. Bada hade vi inte tid med utan det var ett herrans flängande runt till allt och alla som vi ville hinna med att träffa och göra…och ändå hann vi inte med allt. Förvånansvärt många hade inte semester?! Det gjorde självklart att vi fick avstå en del träffar med vänner. Hmmm?! Det är bättre om folk kommer hit och hälsar på istället 🙂 . Tror det blir mer kvalite av tiden då 🙂

Hur som helst så hann barnen med att träffa sina vänner, vi hann träffa släkten, fira födelsedagar, äta middag med släkten, köpa med lite “svenskprodukter” som inte går att få tag på här (inte helt sant, för det går att handla på Onfoss), ta en sväng till Norrköping för att träffa syrran och en sväng förbi Motala för att träffa barndomsvän över en lunch m.m…. behövde en semester efter semestern, men det var bara “back to work” när vi kom hem.

Båten över till Göteborg var ändå överraskande bra, maten var bra och de hade underhållning för alla åldrar.  Det var ingen festarbåt, det fanns ingen nattklubb, utan det fanns många familjer på båten och det var lungt, men fick ändå rysningar av flashbacks till Ålandskryssningar från när man var yngre…

Skulle vi av någon anledning ta bilen till Sverige igen så får vi nog lägga till lite dagar, nu fick vi 3,5 dag i Kumla och det kanske är för kort?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *