Semestern är över och skolan har börjat

Semestern var för oss vuxna över för två veckor sedan, men idag var det dags för skolstart för barnen igen. Det blir mycket nytt, nya lärare, nya elever och lite nyrenoverat på skolan också 🙂

Amandas klassuppsättning har inte förändrats så mycket, det har tillkommit tre elever, 1 tjej och 2 grabbar.

I Rebeccas klass så har det skett en hel del förändringar. Inte till det bättre enligt henne då hon inte hamnade i samma klass som några av hennes närmare vänner. Hennes närmsta vänner är tre amerikanskor och Rebecca går ännu inte i mainstream engelskan utan får fortfarande visst stöd. Därför blev de uppdelade och Rebecca hamnade i en klass med fler elever som har English som andra språk, inte topp när det gäller det sociala, men jag tror att det är bra ur lärsynpunkt…vi får väl se hur det går.

Hur som helst så har även hon fått nya elever till klassen, dvs nya på MIS. 4 elever, varav 2 killar och 2 tjejer.

Stor nyhet för Amanda är att hon kommer att läsa mainstream engelska och English language and litterature tillsammans med de andra som har Engelska som modersmål. Ska i alla fall bli lite spännande och se hur Amanda klarar sig. Jag tror att det kommer att gå jättebra, men skulle det bli för tufft så får hon hjälp och stöd på vägen…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *